M.A.X.-training Suomeen

29.05.2017 10:361 vuosi sitten

Sveitsiläisen Cyrill Lüthin kehittämä M.A.X.-training tulee Suomeen Sanna Kasurisen kautta. Sanna esitteli konseptia Boozt-tapahtumassa ja ensimmäinen koulutus tullaan järjestämään syyskuussa.

M.A.X. on intensiivinen koko kehon harjoitusohjelma painottuen kehon muokkaukseen. Liikevalikoima ja –yhdistelmät takaavat, että kestävyys, voima ja koordinaatio paranevat tällä tehokkaalla harjoitusohjelmalla. M.A.X. on suunniteltu ryhmäliikuntatunniksi.

Puolen tunnin kokonaisuus

M.A.X. on siis intensiivinen koko kehon harjoitusohjelma. Harjoitus on 30 minuutin kokonaisuus, jossa hyödynnetään step-lautaa hyvän musiikin motivoidessa. Tunnilla haastetaan henkisesti ja fyysisesti, samalla se vahvistaa ja kiinteyttää jalkoja, pakaroita ja ylä- ja keskivartaloa.

Puolen tunnin kokonaisuus alkaa kuuden minuutin alkulämmittelyllä. Sen jälkeen tehdään kolme harjoituskokonaisuutta, joista jokainen sisältää kolme erilaista sarjaa. Sarjat on valittu haastamaan kestävyyttä, jalkoja ja keskivartaloa. Yksi osio kestää 45 sekuntia, jonka jälkeen on 15 sekunnin lepo. Harjoituskokonaisuuden välissä pidetään pitempi lepotauko.

Kestävyysosio suoritetaan step-lautaa käyttäen, jalkaosiossa tehdään erilaisia kyykkyjä sekä askelkyykkyjä. Keskivartalon liikkeet sisältävät erilaisia ylä- ja keskivartalon liikkeitä. Koordinaatiokykyä tarvitaan jokaisessa osiossa.

Lopuksi tehdään kolmen, neljän minuutin jäähdyttely.

M.A.X. on ryhmäliikuntakonsepti, jossa on valmiiksi tehty ohjelma ja ohjelmaan räätälöity musiikki. Uusi ohjelma ilmestyy kolmen kuukauden välein.

Sanna kertoo M.A.X.-treenin olevan haastava ja suosittelee sitä asiakkaille, jotka suoriutuvat HIIT-tyyppisistä treeneistä.

Koulutusta syksyllä

Sanna Kasurinen tulee vastaamaan suomalaisten ohjaajien koulutuksista.  Sannan mukaan koulutus sisältää erittäin paljon käytäntöä ja ohjauksen harjoittelua. Teoriaosuudet sisältävät tietoa konseptin mahdollisuuksista ja tärkeistä ohjaajien velvollisuuksista.

Koulutukseen osallistuvilta odotetaan taustaa ryhmäliikunnan ohjauksesta, hyvä fyysinen kuntotaso ja erinomaiset tekniset valmiudet perusliikkeissä.

Koulutuksen kesto on seitsemän tuntia.

Lisätietoja: sanna.kasurinen@gymstick.com

Katso video Boozt-tapahtuman yhteydessä pidetystä demosta: https://vimeo.com/218582690/46ed7ad6ff