YOGA DAY –workshop Aplicolla

08.06.2014 13:004 vuotta sitten

Magnuksen tie joogan pariin kulki hänen opiskellessa fysioterapeutiksi ystävän esitellessä joogan tapana pitää keho terveenä ja myös kuntouttaa vammoista. Nyt lähes parikymmentä vuotta myöhemmin Magnus pitää omaa one-to-one opetukseen keskittyvää joogastudiota ja sen lisäksi työskentelee Garuda –pilateslaitteiden parissa sekä kouluttaa jooga- ja muissa tapahtumissa.

Yoga Dayn ajatus oli sekä itse oppia (tai saada niiden tekemiseen lisävinkkejä) tärkeimmät joogaliikkeet ja myös oppia toimimaan asiakkaan tukena opettaen toista suoriutumaan liikkeistä.

Tärkeimpien joogaliikkeiden suorittamisen opettamisessa Magnus on hyvin selkeäsanainen (koulutuskielenä oli englanti) ja hänen oma kehonsa toimi hyvin myös mallisuoritusten työkenttänä.

Kuva: Magnus Ringberg toi selkeästi esiin liikkeiden suorittamista helpottavat niksit.

 

Yksi osa Magnus Ringbergin joogaa on sen flow, joka nousi useamman kerran esiin. Hänen tunneillaan ja koulutuksissa musiikkia ei käytetä ollenkaan, jolloin flow luodaan itse suorituksen kautta. Workshopin sun salutation –liikkeen viimeisessä vaiheessa Magnus otti apuvälineeksi rumpurytmin tuomaan sisään- ja uloshengityksen oikean tahdituksen esiin. Yleensähän itselle helpoissa ja mukavissa kohdissa liikettä viivytään pitempään ja ”ikävimmät” pyritään viemään nopeasti loppuun. Tällöin suoritus ei ole tasapainoinen.

Kuva: HIITti-Jenni ja Sporfigur-Kristiina ensi kertaa joogan parissa.

 

Magnus Ringbergin mukaan joogan kolme osa-alueen (hengitys, kehonliike ja rauhoittuminen) pitää muodostaa yksi kokonaisuus.

Kuva: Yksi mielenkiintoisempia ja samalla haastavimpia liikkeitä on tämä paratiisilintu...

 

Seitsemän aktiivista tuntia kehon hallintaa joogan liikemaailmassa antoi varmaan 15 kurssilaiselle hyviä vinkkejä ensi syksyn tunneille.