Google hankki Fitbit-älykellot

Google on hankkimnut Fitbit-älykelloja valmistavan yrityksen 2,1 miljardin dollarin kauppasummalla. Kaupan odotetaan toteutuvan vuoden 2020 aikana.

Fitbit ja Google ovat aikaisemminkin tehneet teknologista yhteistyötä ja Fitbit tulee toimimaan vahvassa yhteydessä Googlen Cloud Health -palveluun. Näin Fitbitin palvelut nivoutuvat vahvemmaksi osaksi Googlen terveyssektorille tuottamia palveluita. Fitbitin toimitusjohtaja James Park kuitenkin vakuuttaa, että Fitbitin käyttäjien yksityisyydensuojasta ja tietoturvasta tullaan pitämään kiinni. Samalla kerrotaan, että Google ei tule myymään mainoksia Fitbit-palveluun.

Googlen Rick Osterloh painottaa, että Fitbit tulee osaksi kokonaisuutta, jossa paras laite, ohjelmisto ja tekoäly pyrkivät tuottaamaan kelloja/mittareita, jotka helpottava yhä useamman ihmisen elämää.

Fitbitin viime vuodet eivät ole taloudellisesti olleet kovin mairittelevia. Vaikka kappalemääräisesti Fitbit-laitteita on myyty kiihtyvään tahtiin, on tuotteiden aleneva hintakehitys ollut tulosta murskaava.