Hyvin menee, mutta menköön

Uutiskuva

Kansainvälinen kuntokeskusjärjestö IHRSA on julkaissut IHRSA Profiles of Success -tutkimuksen. Tutkimus tarjoaa yksityiskohtaista analyysia johtavien kuntokeskusten vuoden 2018 tuloksista.

Tutkimuksessa käsitellään mm. myyntiä, asiakkuuksien kasvua ja asiakaspitoa, käyntifrekvenssejä, palkkausta, lisämyynnin tuottoja ja tulosta. Samoin analysoidaan myös tuloslaskelmat ja taseet.

-IHRSAn vuosittain julkaistava Profiles of Success osoittaa, että johtavat kuntokeskukset ovat pystyneet pitämään toimintansa tuloksekkuuden vahvalla tasolla viimeiset pari vuotta, sanoo IHRSAn kansainvälisten asioiden apulaisjohtaja Jay Ablondi.

-Kuntokeskukset raportoivat suotuisista näkymistä myynnin, jäsenyyksien ja toimintojen suhteen. Tutkimus tarjoaa kuntokeskustoimijoille mahdollisuuden benchmarkata omaa toimintaansa vertailemalla niitä suhteessa keskusten tyyppiin ja kokoon.

Tutkimukseen osallistui 98 kuntokeskusyritystä edustaen 10859 toimipistettä. Johtavien kuntokeskusten myynti kasvoi vuonna 2018 4,3% verrattuna edelliseen vuoteen asiakaspysyvyyden ollessa 69,3%. Mielenkiintoinen huomio on ketju- ja itsenäisten keskusten myynnin kasvun ero. Ketjuissa kasvua 7,1% ja itsenäisillä 3%. Toisaalta itsenäiset keskukset hoitivat asiakkuuksiaan paremmin, heillä asiakaspysyvyys 75,8% ja ketjuilla 62,3%.

Tutkimus tarjoaa monipuolisen tilastoinnin, jonka perusteella jokainen voi verrata oman toimintansa yksityiskohtia.  

Tutkimus on saatavissa osoitteesta https://www.ihrsa.org/resources-publications/. Tutkimuksen hinta on 499,95 USD, IHRSAn jäsenille 249,95 USD.